کتاب مقدس

نگاهی به آزمون شواهد بیرونی نسخه های عهدجدید

رای بدهید

آزمون شواهد بیرونی

 

          سومین آزمون در مطالعات تاریخ شناختی، آزمون شواهد بیرونی می باشد. سؤالی که این آزمون باید به آن پاسخ دهد این است که آیا سایر مدارک تاریخی شهادات مذکور در کتاب مقدس را تأیید می کنند یا خیر؟ به عبارت دیگر چه منابع دیگری وجود دارند که می توانند اعتبار، صحت و اصالت کتب عهد جدید را به اثبات برسانند؟

          "گادسچاک" (Gottschalk) می نویسد: "می توان از طریق تعیین میزان مطابقت و همخوانی متن مورد نظر با حقایق تاریخی و علمی مهم صحت یا سقم شهادت شاهدان را تعیین کرد." (15)

          دو تن از دوستان یوحنای رسول شواهد درونی انجیل یوحنا را تأیید می کنند. تاریخ شناسی به نام "یوسبیوس" (Eusebius) به نقل از "پاپیاس" (Papias)، اسقف هیراپولیس، می نویسد: "یوحنای شیخ چنین می گوید: "مرقس کاتب پطرس رسول بود و تمام موعظات پطرس را در مورد تعالیم و اعمال مسیح به نگارش در می آورد، که البته در نگارش خود ترتیب زمانی آن وقایع را رعایت نکرده است. رعایت نکردن ترتیب زمانی به دو علت می باشد: اولین دلیل این است که مرقس از شاگردان و از شنوندگان مستقیم سخنان عیسی نبود، بلکه بعد ها سخنان پطرس را در مورد او یادداشت کرده بود و دلیل دوم این است که هدف پطرس از موعظه کردن، گردآوری مجموعه ای منظم و مرتب از سخنان عیسی نبود، بلکه او بر اساس مقتضیات موجود موعظه می کرد. بنابراین، این امر نشان دهندۀ اشتباه بودن گزارشات مرقس نیست، بلکه او آنچه را که شنیده است به دقت به نگارش درآورده است. او کاملاً دقت کرده است تا چیزی از سخنان او را از قلم نیندازد و یا چیزی را به شیوه ای نادرست منتقل نکند." (19)

          "آیرنیوس" (Irenaeus)، اسقف لیونز (180 م. آیرنیوس شاگرد "پلی کارپ" (Polycarp)، اسقف اسمیرنا بود که خود "پلی کارپ" مدت 86 سال از عمر خود را به پیروی از مسیح پرداخته بود و از شاگردان یوحنای رسول به شمار می رفت.) می نویسد: "هنگامی که متی انجیل خود را در میان عبرانیان (یعنی یهودیان) و به زبان آنها به نگارش در می آورد، پطرس و پولس در شهر روم مشغول موعظۀ انجیل و تأسیس کلیسا بودند. پس از مرگ پطرس و پولس [در هنگام جفای نرون در سال 64 میلادی](6) مرقس که شاگرد و کاتب پطرس بود، مبادرت به نگاشتن موعظات او کرد. لوقا نیز که از شاگردان پولس رسول بود، انجیل خود را بر اساس موعظات او به نگارش در آورد. یوحنا که از شاگردان مسیح بود و محبوب ترین شاگرد وی به شمار می رفت (یوحنا 13: 25 و 21: 20) بر اساس آنچه که خود دیده و شنیده بود انجیل خود را در شهر افسس در آسیا به نگارش درآورد." (20)

          باستان شناسی شواهد بیرونی ارزشمندی را ارائه می کند. اگر چه این شواهد الهامی بودن عهد جدید را به اثبات نمی رسانند، ولی درستی وقایع مذکور در آن را تأیید می کنند. باستان شناسی به نام "ژوزف فری" (Joseph Free) می نویسد: "اکتشافات باستان شناسی صحت متونی را مورد تأیید قرار داده است که زمانی منتقدان، آنها را مغایر با حقایق تاریخی مهم می دانستند." (21)

          تحقیقات باستان شناسی نگرش منفی "سر ویلیام رمزی" را در مورد لوقا و کتاب اعمال رسولان تغییر داد و او را متقاعد ساخت که کتاب اعمال وضعیت جغرافیایی، تاریخی و اجتماعی آسیای صغیر را در آن هنگام به درستی شرح داده است.

          "اف.اف. بروس" می نویسد: "کشف برخی از کتیبه ها (شواهد بیرونی) صحت و درستی نوشتجات لوقا را که زمانی مورد تردید قرار داشتند، به اثبات رساند. این امر نه تنها در مورد نوشتجات لوقا صادق است بلکه می توان گفت که تحقیقات و اکتشافات باستان شناسی صحت و درستی تمام کتب عهد جدید را به اثبات رسانده اند." (22)

          "ای.ان. شروین – وایت" (A.N. Sherwin-White)، کارشناس تاریخ باستانی، می نویسد: "شواهد تاریخی بسیاری وجود دارند که صحت کتاب اعمال رسولان را به اثبات می رسانند." او می افزاید: "امروزه، می توان گفت که تمام ادعاهای مربوط به نادرست بودن جزئیات تاریخی مذکور در کتب عهد جدید کاملاً بی اساس و نامعقول هستند. کارشناسان تاریخ روم مدت زیادی است که به این نتیجه رسیده اند." (23)

          " من برای اثبات این امر که کتاب مقدس از لحاظ تاریخی فاقد اعتبار است تلاش های زیادی کردم ولی در نهایت به نتیجۀ عکس آن رسیدم یعنی متوجه شدم که کتاب مقدس از لحاظ تاریخی کاملاً قابل اعتماد و معتبر می باشد. اگر ما کتاب مقدس را فاقد اعتبار بدانیم باید تمام نوشتجات تاریخی و باستانی دیگر را نیز بی اعتبار تلقی کنیم. اشکال کار بسیاری از افراد این است که آنها برای تعیین میزان اعتبار کتاب مقدس از همان معیارها و آزمون هایی استفاده نمی کنند که برای تعیین اعتبار سایر کتب تاریخی به کار می روند. ما صرف نظر از نوع متنی که در اختیار داریم (مذهبی یا غیر مذهبی) باید از آزمون های مشابهی استفاده کنیم. ما با انجام این کار به این نتیجه خواهیم رسید که: " کتاب مقدس در خصوص شهادات خود در مورد عیسی کاملاً قابل اعتماد و از لحاظ تاریخی مؤثق و معتبر می باشد."

          دکتر "کلارک اچ. پیناک" (Clark H. Pinnock)، استاد الهیات نظام مند در دانشگاه "ریجنت" (Regent)، می نویسد: "کتاب مقدس تنها کتابی است که به وسیلۀ ادلۀ تاریخی و مکتوب بسیاری تأیید شده است و تنها کتابی است که مجموعه ای ارزشمند از اطلاعات تاریخی ای را ارائه می کند که می توان بر اساس آنها تصمیم گیری عاقلانه ای کرد. انسان های آگاه و شریف هرگز نمی توانند چنین کتابی را نادیده بگیرند. با وجود مدارک تاریخی ای که مسیحیت را تأیید می کنند می توان گفت که مکتب شک گرایی بر اساس تعصباتی نامعقول (یعنی مخالفت با امور مافوق طبیعی) بنا نهاده شده است." (24)

 

                                                                       ______________________________

(6) طبق روایات موجود، پطرس و پولس در اولین جفای رسمی دولتی در هنگام حکومت نرون، قیصر روم، به شهادت رسیدند. م

 

برگرفته از کتاب: بیش از یک نجار

نوشته: جاش مک داول (یکی از مدافعین ایمان مسیحی)

ترجمه: آربی مسروپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO