کتاب مقدس

بررسی عهدجدید- رساله به کولسیان COLOSSIANS

رای بدهید

نویسنده، زمان و مکان نگارش:

اغلب در این مورد که پولس نویسنده رساله به کولسیان است، اختلاف نظری وجود ندارد. در کلیسای اولیه تمام اشخاصی که درباره نویسندگان کتب بحث می کردند، این رساله را به پولس نسبت می دادند. بهر حال در قرن نوزدهم، بعضی از اشخاص معتقد بودند، بدعتی که در باب دوم رد شده، همان عقیده ناستیکی قرن دوم بوده است. اما تحلیل دقیق باب دوم نشان می دهد که بدعتی که در آنجا به آن اشاره شده، به طور قابل توجهی کمتر از بدعت ناستیکی قرن دوم و سوم پیشرفت داشته است. همچنین نطفه هایی از آنچه بعدها منجر به عقیده ناستیکی تمام عیار قرن دوم گردید، در قرن اول موجود بود و کلیساها را تهدید می کرد. در نتیجه ضرورتی ندارد که زمان نگارش رساله به کولسیان را قرن دوم میلادی در نظر گرفت. در عوض زمان نگارش این رساله در طی اولین زندانی شدن پولس در روم، که حداقل دو سال در خانه محبوس بوده است، تاریخ گذاری می گردد (اعمال رسولان 28: 16-31). بعضی اشخاص معتقدند که پولس، رساله به کولسیان را از افسس یا قیصریه نوشته است، اما بیشتر مدارک، روم را بعنوان مکانی که پولس چهار رساله زندان را از آنجا نوشته است، تأیید می کند ( افسسیان، کولسیان، فیلیپیان و فیلمون). رساله کولسیان باید در سال 60 میلادی، در همان سالی که رساله فیلمون و افسسیان نوشته شده است، تاریخ گذاری گردد.

کولسی، شهر و کلیسا:

صدها سال پیش از زمان پولس، کولسی یک شهر مهم، در آسیای صغیر بوده است (ترکیه امروزی)، این شهر در کنار رودخانه لیکوس (Lycus) و بر سر راه بزرگ تجاری شرق به غرب که از افسس، کنار دریای اژه تا رودخانه فرات کشیده می شد، واقع بود. در قرن اول میلادی، کولسی، که سالها پیش در قدرت و اهمیت از شهرهای همسایه و مجاورش، لاودیکیه و هیراپولس (4: 13) پیشی گرفته بود، به یک شهر تجاری درجه دوم تنزل کرد. بهر حال آنچه که به کولسی اهمیت عهد جدیدی داد، این حقیقت بود که در طول مأموریت سه ساله پولس در افسس، اپفراس ایمان آورده و پیام انجیل را در کولسی انتشار داده بود (1: 7-8 و اعمال 19: 10). کلیسای جوانی که به وجود آمده بود، هدف حملات ارتدادی قرار گرفت و همین امر باعث ملاقات اپفراس با پولس در روم و سرانجام تحریر رساله کولسیان گردید. شاید بعنوان نتیجه ای از کوششهای اپفراس یا دیگر اشخاصی که به وسیله پولس ایمان آورده بودند، کلیساهای مسیحی در  لاودکیه و هیراپولس تأسیس گردید. بعضی از آنها کلیساهای خانگی بودند (4: 15؛ فیلمون 2) به احتمال زیاد، در ابتدا همگی آنها غیر یهودی بودند.

بدعت کولسیان:

پولس هرگز تعلیم اشتباهی را که در رساله کولسیان با آن مخالفت می کند، آشکارا توضیح نمی دهد. هویت بدعت را باید از مطالبی که او در مخالفت با معلمین دروغین بیان کرده است، استنباط و نتیجه گیری نمود. تحلیل بر روی مواردی که پولس آنها را رد کرده است، نشان می دهد که بدعت مذکور جنبه های گوناگونی داشته است. بعضی ویژگی های تعالیم آن، عبارت بودند از:

1- تشریفات: آنها به قوانین سخت و جدی درباره انواع خوراک و آشامیدنی مجاز، اعیاد مذهبی (2: 17-16) و ختنه (2: 11؛ 3: 11)

2- ریاضت: “این را لمس نکن، به آن لب نزن، به این دست نزن” (2: 21؛ 2: 23).

3- پرستش فرشتگان (2: 18)

4- تحقیر و بی ارزش کردن مسیح: این مسئله از تأکید پولس بر برتری مسیح استنباط می گردد (1: 20-15؛ 2: 2-3 و 9).

5- علم و حکمت نهانی: ناستیکها نسبت به این مسئله مغرور بودند (رجوع شود به 2: 18 و تأکید پولس در 2: 2-3 بر مسیح “تمام گنجینه های حکمت و معرفت الهی در مسیح نهفته است” )

6- اتکا بر حکمت و سنت های انسانی: (2: 4 و 8)

به نظر می رسد که این موارد، در دو دسته یهودیت و ناستیکی قرار می گیرند. بنابراین احتمالاً، بدعت کولسیان ترکیبی از یک شکل افراطی از یهودیت و مرحله ابتدایی عقاید ناستیکی بوده است (به مقدمه رساله اول یوحنا، قسمت عقیده ناستیکی و همچنین به 2: 32 رجوع کنید).

هدف و موضوع:

هدف پولس رد کردن بدعت کولسیان است. جهت عملی کردن این هدف، پولس، مسیح را بعنوان صورت و مظهر خدای نادیده (1: 15)، خالق (1: 16)، کسی که قبل از همه بوده و در وی همه چیز قیام دارد (1: 17)، سر کلیسا (1: 18)، نخستین کسی که پس از مرگ زنده شد (1: 18)، الوهیت کامل در بدن انسانی (1: 19 و 2: 9) و مصالحه دهنده (1: 20-22)، تمجید و ستایش می کند. بنابراین مسیح کاملاً شایسته است. ما در اتحاد با مسیح کامل شده ایم (2: 10). به عبارت دیگر، بدعت کولسیان به طور کلی، ناشایست و یک فلسفه پوچ و فریبنده (2: 8) و فاقد توانایی جهت مهار کردن طبیعت کهنه و گناه آلود بشر بوده (2: 23). موضوع رساله کولسیان شایستگی کامل مسیح است که با پوچی فلسفه انسانی مغایرت دارد.

فهرست:

I– مقدمه (1: 1-14)

الف- سلامها (1: 1-2)

ب- سپاسگزاری و قدر دانی (1: 3-8)

پ- دعا (1: 9-14)

II– برتری مسیح (1: 15-23)

III– خدمت پولس برای کلیسا (1: 24-2: 7)

الف- مأموریت برای خیریت کلیسا (1: 24-29)

ب- توجه به خوشی روحانی خوانندگانش (2: 1-7)

IV– آزادی از مقررات و قوانین انسانی در زندگی با مسیح (2: 8-23)

الف- هشدار بر علیه معملین دروغین (2: 8-15)

ب- تقاضا جهت طرد معلمین دروغین (2: 16-19)

پ- تجزیه و تحلیل بدعت (2: 20-23)

V– قوانین و فرامینی جهت زندگی مقدس (3: 1-4: 6)

الف- انسانیت کهنه و انسانیت جدید (3: 1-17)

ب- قوانینی برای خانواده مسیحی (3: 18-4: 1)

پ- نصیحتهای دیگر (4: 2-6)

VI– سلامهای پایانی (4: 7-18)

برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO